Σελίδες

03 Απριλίου 2013

2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Αναζήτηση και εκτύπωση 
εικόνων Παραμυθιών 
από το Διαδίκτυο


 Ζωγραφίζουμε τα αγαπημένα μας παραμύθια 




Δημιουργούμε Αφίσα 
για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου




Οι Σελιδοδείκτες μας






Τα βιβλιαράκια μας για το σπίτι





Με την .... αφίσα μας στο χέρι 
έτοιμοι για την επίσκεψή μας 
στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ 






ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΛΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Η δημοτική βιβλιοθήκη Τυρνάβου αριθμεί 5,500 τίτλους βιβλίων και περιοδικών. Με τη συλλογή αυτή καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της γνώσης στους τομείς της φιλοσοφίας, ψυχολογίας, θρησκείας, φυσικών επιστημών, τεχνολογίας, λογοτεχνίας, ρητορικής, γεωγραφίας, ιστορίας κα. οι οποίοι είναι διαθέσιμοι στο φιλομαθές κοινό του δήμου μέσω του τμήματος του δανεισμού που λειτουργεί .
Εχει ήδη ξεκινήσει η αυτοματοποίηση της υποστηριζόμενη από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση του καταλόγου είναι το ΑΒΕΚΤ 5,6. Η θεματική ευρετηρίαση των τίτλων βασίζεται στις θεματικές επικεφαλίδες του αρχείου καθιερωμένων αποδόσεων της Εθνικής Βιβλιοθήκης καθώς και η ταξινόμηση αυτών στο ταξινομικό σύστημα Dewey. 
Στην ήδη υπάρχουσα συλλογή έρχεται να προστεθεί και η συλλογή 493 παλαιτύπων βιβλίων και 47 χειρογράφων που χρονολογούνται από το 10ο εως τον 19ο αιώνα μΧ ξεχωριστής ιστορικής και πολιτιστικής αξίας. Μετά από σχολαστική συντήρηση των ειδικών συντηρητών της Εθνικής Βιβλιοθήκης ,το υλικό και οι πληροφορίες που μας παρέχουν ψηφιοποιήθηκε . Με τον τρόπο αυτό ο αναγνώστης- χρήστης έχει στη διάθεσή του τη γνώση χωρίς το ενδεχόμενο της φθοράς. Οι συντηρητές έχουν ήδη έτοιμο τον κατάλογο και τον έχουν διαθέσει σε ιστορικές –δημόσιες βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το κτίριο
Το κτίριο του παλιού δημαρχείου όπου στεγάζεται η δημοτική βιβλιοθήκη αποτελεί σημαντικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για τον Τύρναβο.
Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο από υπόγειο , ισόγειο και όροφο με κεραμοσκεπή στέγη και αυλή που το περιβάλει. Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και αποτελούσε το σπίτι του Μ. Τσολάκη. 
Το διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο, σύμφωνα με ιστορικά τον στο πρώτο Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912 -13 αποτέλεσε την έδρα του Επιτελείου του αρχιστρατήγου του Ελληνικού στρατού διαδόχου Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως δημοτικό κατάστημα, για λίγο καιρό ως ταχυδρομείο, το 1949 ως δημοτικό νοσοκομείο και αργότερα ως χώρος στέγασης της δημοτικής σχολής του δήμου Τυρνάβου.
Το 1992 το υπουργείο πολιτισμού το χαρακτήρισε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και το 2003 έως το 2007 ολοκληρώθηκε η ανακαίνισή του.




Χαρίζουμε την Αφίσα μας στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης 



 Η αφίσα μας κοσμεί την είσοδο της Βιβλιοθήκης


 Η κυρία Αντιγόνη ( η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης ) 
μας ενημερώνει για τη βιβλιοθήκη , για τα βιβλία που υπάρχουν σε αυτή , για τις ώρες λειτουργίας της για το πως μπορούμε να γίνουμε μέλη και για τους κανόνες της .




Ώρα.... για ξενάγηση στους χώρους 
της Δημοτικής Βιβλιοθήκης








 Αφήγηση του παραμυθιού '' Άρης ο τσαγκάρης '' 
του Ευγένιου Τριβιζά 
από τους μαθητές της ΣΤ' τάξης 
του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου 



 Ζωγραφίζουμε το παραμύθι που ακούσαμε







''Οι ζωγραφιές μας '' 
...τις χαρίσαμε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη



Αναμνηστική φωτογραφία 



ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ 

την κυρία Αντιγόνη Χαρού
( υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τυρνάβου ) 
καθώς επίσης τους μαθητές της ΣΤ' τάξης 
του 2ου Δημοτικού Τυρνάβου 
(για την αφήγηση παραμυθιού) 
και το δάσκαλό τους κο Μάνθο Μπασδέκη 

6 σχόλια:

  1. ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφα όλα, σελιδοδείκτες, ζωγραφιές, αφίσα, αλλά το καλύτερο είναι η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη, τέτοιες εμπειρίες δεν τις ξεχνούν!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοκληρωμένη δουλειά με το καλύτερο αποτέλεσμα, Τα παιδιά έρχονται ακόμα πιο κοντά στα βιβλία! Μπράβο Λίντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παραπολυ ωραια το γιορτασατε μπραβο σαςςςςςςςςςςςςς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή