18 Νοεμβρίου 2013

Eκπαιδευτική επίσκεψη σε Οινοποιεία του Τυρνάβου


 Η βιωματική μάθηση 
δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να 
γνωρίσουν από κοντά τον τόπο τους.
Ο Τύρναβος 
έχει αποκτήσει διεθνή φήμη 
και αναγνώριση
 για το εξαιρετικής ποιότητας κρασί 
και τσίπουρο 
που παράγει εδώ και πολλά χρόνια.
Στο πλαίσιο της ενότητας 
Αμπέλι -Σταφύλι - Κρασί 
αποφασίσαμε σε συνεργασία 
με το Α1 τμήμα της Α' τάξης 
του 
4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου 
να επισκεφτούμε από κοντά 
δύο πολύ σημαντικά 
Οινοποιεία της περιοχής μας.
Πρώτη μας λοιπόν έξοδος με λεωφορείο 
και η χαρά μας ήταν μεγάλη .


         Πρώτος μας σταθμός 
ο Αγροτικός Οινοποιητικός 
Συνεταιρισμός Τυρνάβου ,
ο οποίος ιδρύθηκε το 1961 
από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές 
της περιοχής του Τυρνάβου.
Η κυρία Δήμητρα Γκουντελίτσα 
μας ξενάγησε σε όλους
 τους χώρους του Οινοποιείου.
Παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον 
όλα τα στάδια που απαιτούνται 
για τη μαζική παραγωγή του κρασιού.








 Η ξενάγηση ήταν άψογη .
 Ευχαριστήσαμε την ξεναγό μας 
και τους εργαζόμενους 
στο Οινοποιείο 
και συνεχίσαμε την επίσκεψή μας


Επόμενος σταθμός μας 
Το '' Κτήμα - Οινοποιείο Δ. Μίγα"
Μας υποδέχτηκε 
ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου κος Μίγας 



 Η κυρία Κατερίνα Γκουγκουλιάνα 
μας ξενάγησε στο κτήμα 
μας έδειξε τον τρόπο 
που μαζεύουμε τα σταφύλια .



 Επιστροφή στο Οινοποιείο για να δούμε 
που πηγαίνουν τα σταφύλια.





Στην αίθουσα εμφιάλωσης του κρασιού



Στις αποθήκες - ψυγεία 
που τοποθετούνται τα κρασιά



Μεγάλη εντύπωση μας έκανε 
η " Αίθουσα Γευσιγνωσίας " 
Η κυρία Κατερίνα μας 
εξήγησε ότι στην αίθουσα αυτή
 μαζεύονται οι ειδικοί γευσιγνώστες 
και δοκιμάζουν τα κρασιά



Στο κελάρι του Οινοποιείου 
όπου γίνεται
 η παλαίωση του κρασιού.






Ενθουσιαστήκαμε από όλους τους χώρους , 
ευχαριστήσαμε τον Κο Μίγα 
και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις.



1 σχόλιο: